Gospodarka (7)

Lasy Państwowe  chcą handlować dziczyzną! Lasy Państwowe chcą handlować dziczyzną!
Lasy Państwowe chcą uruchomić sklepy oferujące sprzedaż dziczyzny, a dokładniej przetwory z dziczyzny wytwarzane na bazie tradycyjnych technologii. Placówki mają…
Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów  rolnych, obrót nimi lub ich rozwój Wsparcie inwestycji w przetwarzanie produktów rolnych, obrót nimi lub ich rozwój
W marcu ma być uruchomiony nabór wniosków o wsparcie dla firm z branży przetwórstwa produktów rolnych lub zajmujących się ich…
Polski handel zagraniczny artykułami rolno-spożywczymi w 2016 roku – dane wstępne Polski handel zagraniczny artykułami rolno-spożywczymi w 2016 roku – dane wstępne
Według wstępnych danych (GUS) w 2016 roku, wartość polskiego eksportu ogółem wyniosła 183,6 mld EUR i była wyższa niż rok…
Polska żywność na krańcach świata Polska żywność na krańcach świata
Wzrost eksportu żywności to szansa na bardziej dynamiczny rozwój sektora rolno-spożywczego w Polsce. Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz Agencja…
Polskie sprzedaje się lepiej. Raport o patriotyzmie zakupowym Polaków Polskie sprzedaje się lepiej. Raport o patriotyzmie zakupowym Polaków
Dział analiz delikatesów internetowych polskikoszyk.pl opublikował raport na temat patriotyzmu i zwyczajów zakupowych Polaków. Raport miał na celu sprawdzenie, czy…
W Brukseli o międzynarodowym handlu artykułami rolno-spożywczymi W Brukseli o międzynarodowym handlu artykułami rolno-spożywczymi
 Te sprawy były głównym tematem dyskusji podczas posiedzenia Rady Ministrów UE ds. Rolnictwa i Rybołówstwa (AGRIFISH).
Oszczędzanie zacznij od kuchni! Oszczędzanie zacznij od kuchni!
4 proste sposoby na racjonalne gospodarowanie jedzeniem Obchodzony na całym świecie (16 października) Dzień Żywności przypomina o problemie marnowania jedzenia.

Prenumerata

Teraz prenumeratę roczną  dostaniesz z fantastyczną zniżką...
  • Technologia pakowania mięsa +

    Zmieniający się w ostatnich latach styl życia społeczeństwa wymusza oferowanie konsumentowi żywności „wygodnej" i to pod wieloma względami. Dotyczy to Więcej...
  • Atmosfery ochronne w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego +

    Żywność to bardzo wrażliwa substancja biologiczna, narażona na zniszczenie zarówno przez czynniki mikrobiologiczne jak i procesy chemiczne. Psucie żywności w Więcej...
  • Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków +

    Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków o działaniu przeciwdrobnoustrojowymi przeciwutleniającym w przetwórstwie mięsa Wyroby mięsne, zwłaszcza nie poddane peklowaniu, są podatne na zmiany Więcej...
  • PRODUKCJA POD LUPĄ IT +

    Sektor mięsny wymaga od dostawców i integratorów rozwiązań IT specyficznego podejścia, wymuszanego przez niestandardowy proces produkcji - najpierw odbywa się rozbiór, Więcej...
  • Ubój zwierząt gospodarskich poza rzeźnią +

    Praktyczne wskazówki, gdy to konieczne. Ubój z konieczności zwierząt gospodarskich kopytnych poza rzeźnią dotyczy sytuacji, gdy zdrowe zwierzę, np. świnia, owca, Więcej...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6