Technologie przetwórstwa (9)

Tekstura - atrybut jakości mięsa Tekstura - atrybut jakości mięsa
Tekstura to zespół cech fizycznych żywności wynikających z jej struktury i spójności cząstek. Głównymi cechami tekstury mięsa i przetworów mięsnych…
Kontrola barwy surowców i produktów Kontrola barwy surowców i produktów
Wszyscy doskonale wiemy, jak ważny jest kolor żywności. Kupując surowce do przygotowania pysznego posiłku dbamy o odpowiedni kolor warzyw, owoców,…
Jak rozwiązać problem wpływu produktu? Eliminacja fałszywych odrzutów Jak rozwiązać problem wpływu produktu? Eliminacja fałszywych odrzutów
Zjawisko znane jako wpływ produktu od dawna stanowi przeszkodę dla osiągnięcia wysokich poziomów czułości wykrywania metali w branży mięsno-drobiarskiej. Od…
Szybki, elastyczny, dokładny -„głodny potwór” firmy ISHIDA Szybki, elastyczny, dokładny -„głodny potwór” firmy ISHIDA
Idealnym przykładem demonstrującym sukces korzystnego partnerstwa pomiędzy dostawcą a odbiorcą jest najnowsza instalacja systemów Ishida Europe w jednej z wiodących…
Automatyczny wilk kątowy z oferty Metalbud Nowicki do rozdrabniania bloków mięsa mrożonego Automatyczny wilk kątowy z oferty Metalbud Nowicki do rozdrabniania bloków mięsa mrożonego
Wilki kątowe typu W-200 B oraz W-280 B są urządzeniami o znacznie większych możliwościach zastosowania w technologii przetwórstwa mięsnego od…
ULTIMATE - najlepsze urządzenie na rynku ULTIMATE - najlepsze urządzenie na rynku
ULTIMATE to najnowsza maszyna Firmy Foodmate do trybowania całej nogi kurczaka.  Detektor rentgenowski pozwala na precyzyjny pomiar długości kości uda,…
Przetwórcy inwestują w automatyzację. Rośnie wydajność produkcyjna Przetwórcy inwestują w automatyzację. Rośnie wydajność produkcyjna
Zmieniające się wymagania detalistów, rozwój rynków i nieustannie wysuwane przez konsumentów żądania zwiększenia różnorodności oferty powodują, że producenci znajdują się pod…
Bezpieczeństwo przetworów mięsnych kluczem do sukcesu Bezpieczeństwo przetworów mięsnych kluczem do sukcesu
Przetwory mięsne poddawane w toku produkcji różnorodnym procesom technologicznym narażone są na zanieczyszczenia odłamkami metali. Wpływ na to mają maszyny,…
Ubój zwierząt gospodarskich poza rzeźnią Ubój zwierząt gospodarskich poza rzeźnią
Praktyczne wskazówki, gdy to konieczne. Ubój z konieczności zwierząt gospodarskich kopytnych poza rzeźnią dotyczy sytuacji, gdy zdrowe zwierzę, np. świnia, owca,…

Prenumerata

Teraz prenumeratę roczną  dostaniesz z fantastyczną zniżką...
  • Technologia pakowania mięsa +

    Zmieniający się w ostatnich latach styl życia społeczeństwa wymusza oferowanie konsumentowi żywności „wygodnej" i to pod wieloma względami. Dotyczy to Więcej...
  • Atmosfery ochronne w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego +

    Żywność to bardzo wrażliwa substancja biologiczna, narażona na zniszczenie zarówno przez czynniki mikrobiologiczne jak i procesy chemiczne. Psucie żywności w Więcej...
  • Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków +

    Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków o działaniu przeciwdrobnoustrojowymi przeciwutleniającym w przetwórstwie mięsa Wyroby mięsne, zwłaszcza nie poddane peklowaniu, są podatne na zmiany Więcej...
  • PRODUKCJA POD LUPĄ IT +

    Sektor mięsny wymaga od dostawców i integratorów rozwiązań IT specyficznego podejścia, wymuszanego przez niestandardowy proces produkcji - najpierw odbywa się rozbiór, Więcej...
  • Ubój zwierząt gospodarskich poza rzeźnią +

    Praktyczne wskazówki, gdy to konieczne. Ubój z konieczności zwierząt gospodarskich kopytnych poza rzeźnią dotyczy sytuacji, gdy zdrowe zwierzę, np. świnia, owca, Więcej...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6