Technologie (26)

Projektowanie przetworów mięsnych o obniżonej zawartości tłuszczu, trend nowych pokoleń konsumentów Projektowanie przetworów mięsnych o obniżonej zawartości tłuszczu, trend nowych pokoleń konsumentów
W związku z niepokojącym rozwojem chorób dietozależnych, nowoczesne modele odżywiania zalecają ograniczenie spożycia tłuszczu, generując tym samym popyt na produkty…
GROTE COMPANY  NA POLAGRZE TECH  2017  PRZEDSTAWIA KRAJALNICĘ KOŃCÓWEK  – obniżenie kosztów produkcji  przez optymalne wykorzystanie surowca GROTE COMPANY NA POLAGRZE TECH 2017 PRZEDSTAWIA KRAJALNICĘ KOŃCÓWEK – obniżenie kosztów produkcji przez optymalne wykorzystanie surowca
Firma Grote Company światowy lider w producji precyzyjnych maszyn do plastrowania, nakładania oraz zautomatyzowanych linii produkcyjnych do różnego rodzaju kanapek, pizzy…
Kuter Konti firmy Seydelmann - nowy wymiar rozdrabniania Kuter Konti firmy Seydelmann - nowy wymiar rozdrabniania
 Dwa modele kutra Konti KK 250 AC-6 i KK 140 AC-6 firmy Seydelmann to najdokładniejsze urządzenia do rozdrabniania. Jako jedyne…
FOOD SHOW  - spotkania profesjonalistów  i pasjonatów FOOD SHOW - spotkania profesjonalistów i pasjonatów
W dniach 16 – 18 marca 2017 r. w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach odbyła się I edycja Food Show…
Biożywność Biożywność
Czy polski przemysł rolno-spożywczy jest gotowy na współpracę z nauką na najwyższym poziomie? Według prof. Jarosława Horbańczuka z Instytutu Genetyki i…
Mikrobiolodzy: Grillowanie może być niebezpieczne. Mikrobiolodzy: Grillowanie może być niebezpieczne.
Kierownik Pracowni Diagnostyki Bakteryjnych Zakażeń Przewodu Pokarmowego Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego-Państwowego Zakładu Higieny dr n.med Jolanta Szych powiedziała, że od…
Strona 3 z 3

Prenumerata

Teraz prenumeratę roczną  dostaniesz z fantastyczną zniżką...
  • Technologia pakowania mięsa +

    Zmieniający się w ostatnich latach styl życia społeczeństwa wymusza oferowanie konsumentowi żywności „wygodnej" i to pod wieloma względami. Dotyczy to Więcej...
  • Atmosfery ochronne w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego +

    Żywność to bardzo wrażliwa substancja biologiczna, narażona na zniszczenie zarówno przez czynniki mikrobiologiczne jak i procesy chemiczne. Psucie żywności w Więcej...
  • Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków +

    Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków o działaniu przeciwdrobnoustrojowymi przeciwutleniającym w przetwórstwie mięsa Wyroby mięsne, zwłaszcza nie poddane peklowaniu, są podatne na zmiany Więcej...
  • PRODUKCJA POD LUPĄ IT +

    Sektor mięsny wymaga od dostawców i integratorów rozwiązań IT specyficznego podejścia, wymuszanego przez niestandardowy proces produkcji - najpierw odbywa się rozbiór, Więcej...
  • Ubój zwierząt gospodarskich poza rzeźnią +

    Praktyczne wskazówki, gdy to konieczne. Ubój z konieczności zwierząt gospodarskich kopytnych poza rzeźnią dotyczy sytuacji, gdy zdrowe zwierzę, np. świnia, owca, Więcej...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6