niedziela, 14 maj 2017 08:40

Wstęp do czasopisma

Napisał
Oceń ten artykuł
(0 głosów)

 

„Mięsne Technologie” - ogólnopolski kwartalnik skierowany do technologów i kadry

zarządzającej przemysłem mięsnym. Zawiera artykuły technologiczne, przegląd wydarzeń

branżowych oraz bogatą ofertę maszyn i urządzeń, opakowań i maszyn pakujących, surowców i

przypraw niezbędnych w produkcji.

Autorami artykułów są uznani naukowcy czołowych polskich uczelni rolniczych w tym Akademii

Przyrodniczych, wydziałów technologii żywności, instytutów badawczych, prawnicy, lekarze weterynarii i pracownicy instytucji branżowych.

W przejrzystej formie i przystępnym językiem wprowadzają czytelnika w świat nowości i nauki.

Piszą dla nas stale: prof. Zbigniew Duda, prof. Włodzimierz Dolata, dr Mariusz Kubiak, mgr Tomasz Borowy,

dr Agnieszka Frala, dr Ryszard Kowalski, dr Mirosław Michalski oraz wielu innych specjalistów

wypowiadających się w swojej bardzo ścisłej dziedzinie.

Na bieżąco przekazujemy relacje z imprez branżowych – targów, konferencji, spotkań zawodowych,

konkursów (Doceń Polskie, Poznaj Dobrą Żywność) i jubileuszy. Cieszymy się wraz z czytelnikami

powstałymi nowo zakładami, rozbudową bazy i jej unowocześnianiem.

„Mleczarskie Technologie” - ogólnopolski kwartalnik branżowy.

 

Czytany 1293 razy Ostatnio zmieniany wtorek, 11 lipiec 2017 12:51
Więcej w tej kategorii: COOKIES »

Prenumerata

Teraz prenumeratę roczną  dostaniesz z fantastyczną zniżką...
  • Technologia pakowania mięsa +

    Zmieniający się w ostatnich latach styl życia społeczeństwa wymusza oferowanie konsumentowi żywności „wygodnej" i to pod wieloma względami. Dotyczy to Więcej...
  • Atmosfery ochronne w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego +

    Żywność to bardzo wrażliwa substancja biologiczna, narażona na zniszczenie zarówno przez czynniki mikrobiologiczne jak i procesy chemiczne. Psucie żywności w Więcej...
  • Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków +

    Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków o działaniu przeciwdrobnoustrojowymi przeciwutleniającym w przetwórstwie mięsa Wyroby mięsne, zwłaszcza nie poddane peklowaniu, są podatne na zmiany Więcej...
  • PRODUKCJA POD LUPĄ IT +

    Sektor mięsny wymaga od dostawców i integratorów rozwiązań IT specyficznego podejścia, wymuszanego przez niestandardowy proces produkcji - najpierw odbywa się rozbiór, Więcej...
  • Ubój zwierząt gospodarskich poza rzeźnią +

    Praktyczne wskazówki, gdy to konieczne. Ubój z konieczności zwierząt gospodarskich kopytnych poza rzeźnią dotyczy sytuacji, gdy zdrowe zwierzę, np. świnia, owca, Więcej...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6