środa, 17 czerwiec 2020 06:22

Uzyskanie przewagi konkurencyjnej poprzez doskonalenie procesów

Oceń ten artykuł
(1 głos)

EQS International to firma działająca w sektorze Quality Assurance i Business Excellence, współpracująca ze światowej klasy jednostkami certyfikującymi. Naszą główną domeną są audyty, inspekcje, weryfikacje, opiniowanie oraz szkolenia. Bazując na doświadczeniu oferujemy szeroką gamę usług dla przedsiębiorstw. Kierujemy się niezmiennie zasadą bezstronności, wiarygodności i rzetelności w podejmowanych działaniach.

Nasze doświadczenie zbudowaliśmy podczas realizacji projektów dla firm produkcyjnych w oparciu o prowadzone badania naukowe z zakresu konkurencyjności. Oba te elementy stanowią fundament naszych rozwiązań, których głównym celem jest osiągnięcie doskonałości procesów wewnątrz organizacji oraz przewagi konkurencyjnej w danej branży.

Główni odbiorcy naszych usług to zakłady produkcyjne z branży spożywczej i jednostki certyfikujące. Kluczowe produkty EQS International zorientowane są na wdrażanie kompleksowych i projakościowych rozwiązań, poprawiających konkurencyjność przedsiębiorstw. Współpraca z nami to gwarancja rozwiązania problemów jakościowych Twojej firmy oraz możliwość podniesienia jakości świadczonych usług czy produktów firmy na zupełnie nowy poziom.

W dobie globalizacji przedsiębiorstwa muszą sprostać silniej konkurencji na rynku. W tym kontekście czynnikiem, który nabiera coraz większego znaczenia jest jakość, polegająca na rozpoznaniu i zaspokojeniu aktualnych, a także przyszłych potrzeb klientów. Koncentracja na kliencie, spełnianie jego oczekiwań, a także dążenie do tego, aby podejmowane decyzje były analizowane krytycznie, pod kątem ich przydatności dla klienta, to podstawowe warunki funkcjonowania każdego przedsiębiorstwa na rynku.Wojciech Kowalczyk

Beata Kowalczyk099

                                                                                                              

                                                                                                            

 

 

 

 

          Beata Kowalczyk - Communication Manager                                                Wojciech Kowalczyk - DyrektorZarządzający

W branży spożywczej, kluczowym czynnikiem warunkującym przetrwanie na rynku jest bezpieczeństwo zdrowotne oferowanych produktów. Natomiast doskonalenie jakości i utrzymanie powtarzalności produktów sprzyja rozwojowi sprzedaży. Dziś jakość to często główny czynnik, który decyduje o wyborze klienta. Z tego powodu firmy wdrażają systemy i standardy zarządzania jakością. Posiadanie certyfikatów zarządzania jakością kreuje pozytywny wizerunek przedsiębiorstwa i produkowanych przez nie produktów, a to z kolei przyczynia się do wzrostu jego konkurencyjności na rynku.

EQS International oferuje audyty na zgodność z wymaganiami następujących standardów: GMP/GHP, HACCP, ISO 9001, ISO 22000, BRC, IFS, TFS - Tesco Food Standard, Standardy Quick Service Restaurants. Na zakończenie każdego audytu powstaje szczegółowy raport przygotowany z uwzględnieniem mocnych stron przedsiębiorstwa, który zawiera rekomendacje i wskazuje obszary do doskonalenia. 

EQS International prowadzi także cyklicznie otwarte i zamknięte - „szyte na miarę” szkolenia z zakresu najlepszych praktyk branży mięsnej, GMP/GHP, HACCP poziom podstawowy i zaawansowany, ISO 9001, ISO 22000, BRC, IFS, TFS - Tesco Food Standard, koncepcje zarządzania jakością, skuteczne rozwiązywanie problemów jakościowych m.in. design thinking, TQM, Lean Management (Droga Toyoty), Filozofia Kaizen, Six Sigma Green Belt, Six Sigma Black Belt. Szkolenia prowadzone są przez krajowych i zagranicznych ekspertów branżowych i wieloletnich praktyków biznesu. Naszym nadrzędnym celem jest dopasowanie zakresu szkolenia do potrzeb i wymagań zleceniodawcy. W tym celu naszych klientów włączamy w proces projektowania szkolenia, co finalnie przekłada się na wzrost wartości dodanej całego projektu. Po zakończonym szkoleniu zapewniamy bezpłatne konsultacje przy wdrażaniu wybranych koncepcji zarządzania jakością.

Logo EQS

 

 

 

 

http://eqs-international.pl/

 

Czytany 54 razy

NAJNOWSZY NUMER: Mięsne Technologie 1/2020 (WIOSNA)

Zrzut ekranu 2020 05 12 o 12.23.51

Prenumerata

Teraz prenumeratę roczną  dostaniesz z fantastyczną zniżką...
  • Próżnia a czas przydatności do spożycia +

    Utrzymanie jakości i trwałości mięsa jest jednym z ważniejszych celów pakowania w przemyśle mięsnym. Jakość dla konsumenta kryje się w Więcej...
  • Technologia pakowania mięsa +

    Zmieniający się w ostatnich latach styl życia społeczeństwa wymusza oferowanie konsumentowi żywności „wygodnej" i to pod wieloma względami. Dotyczy to Więcej...
  • Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków +

    Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków o działaniu przeciwdrobnoustrojowymi przeciwutleniającym w przetwórstwie mięsa Wyroby mięsne, zwłaszcza nie poddane peklowaniu, są podatne na zmiany Więcej...
  • Atmosfery ochronne w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego +

    Żywność to bardzo wrażliwa substancja biologiczna, narażona na zniszczenie zarówno przez czynniki mikrobiologiczne jak i procesy chemiczne. Psucie żywności w Więcej...
  • Metody utrwalania mięsa i przetworów mięsnych +

    Właściwe utrwalanie mięsa i jego przetworów umożliwia dłuższe przechowywanie oraz transport na dalsze odległości, co stwarza możliwość normalnego zaopatrzenia i Więcej...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

Mięsne Technologie 4/2019 ZIMA

MT 4 OKADKA1

Mięsne Technologie 3/2019 JESIEŃ

mieso 3 2019 www 1

Mięsne Technologie 2/2019 LATO

 miesne technologie 2 2019 www 1 min

Mięsne Technologie 1/2019 WIOSNA

 mieso 1 2019 www 1