HIGIENA

Ogniem i pianą - bezpieczeństwo i higiena w zakładach mięsnych Ogniem i pianą - bezpieczeństwo i higiena w zakładach mięsnych
Zapewnienie odpowiednich standardów higieny i bezpieczeństwa produkcji wyrobów mięsnych wymaga określenia źródeł zanieczyszczeń, możliwości ich usunięcia w procesie mycia i…
Wytyczne dla producentów żywności  w związku z rozprzestrzenianiem się koronawirusa SARS COV-2  wywołującego chorobę COVID-19 Wytyczne dla producentów żywności w związku z rozprzestrzenianiem się koronawirusa SARS COV-2 wywołującego chorobę COVID-19
Niniejsze wytyczne skierowane są do producentów żywności przetworzonej oraz na etapie produkcji pierwotnej.
Innowacja w higienie  - wykorzystanie preparatu Hysepta M1 FG w stabilizacji mikrobiologicznej mięsa Innowacja w higienie - wykorzystanie preparatu Hysepta M1 FG w stabilizacji mikrobiologicznej mięsa
Nadrzędnym rozporządzeniem regulującym czystość mikrobiologiczną mięsa surowego jest Rozporządzenie Komisji (WE) nr 1441 z dnia 5 grudnia 2007 roku zmieniające…
Kanały tekstylne firmy ATOL, nazywane inaczej tekstylnymi przewodami rozdzielczymi do wentylacji – czym są, gdzie się je stosuje i czy warto w nie inwestować? Kanały tekstylne firmy ATOL, nazywane inaczej tekstylnymi przewodami rozdzielczymi do wentylacji – czym są, gdzie się je stosuje i czy warto w nie inwestować?
Choć ich nazwa laikowi na początku może kojarzyć się z elementem budowy statku kosmicznego, to kanały tekstylne podbiły rynek i…
Glasbord® - na ściany i sufity Glasbord® - na ściany i sufity
Z czego wykonane są płyty Glasbord®? Płyty wykonane są z żywicy poliestrowej wzmocnionej włóknem szklanym, to jest ten sam materiał,…
Higiena podstawą sukcesu każdego zakładu mięsnego Higiena podstawą sukcesu każdego zakładu mięsnego
Zapewnienie konsumentowi żywności o wysokiej jakości z gwarancją bezpieczeństwa zdrowotnego jest podstawą budowania pozycji rynkowej przedsiębiorstwa. 
Warto inwestować w sterylizację UVC SteriAIR Warto inwestować w sterylizację UVC SteriAIR
 Jaki wpływ na jakość produktu ma czystość powietrza miejsca produkcji?
Komorowa myjka do wózków wędzarniczych, zbiorników peklowniczych, drążków, form i pozostałego osprzętu masarniczego Komorowa myjka do wózków wędzarniczych, zbiorników peklowniczych, drążków, form i pozostałego osprzętu masarniczego
  Na polskim rynku pojawiły się długo oczekiwane ekologiczne i ekonomiczne rozwiązania do mycia wielkogabarytowego osprzętu, w tym wózków wędzarniczych.…
Nowoczesne systemy myjące z oferty Metalbud NOWICKI - przemysłowe, automatyczne myjnie pojemników Nowoczesne systemy myjące z oferty Metalbud NOWICKI - przemysłowe, automatyczne myjnie pojemników
Firma Metalbud NOWICKI, oferująca od wielu lat cenione przez Klientów urządzenia dla higieny produkcji, wprowadziła na rynek nowy typoszereg przemysłowych…
Higienizacja, temat zawsze aktualny i ważny w zakładach produkcyjnych Higienizacja, temat zawsze aktualny i ważny w zakładach produkcyjnych
  Obecnie można zaobserwować olbrzymi rozwój produkcji artykułów spożywczych. Przy produkcji seryjnej wytwarza się coraz więcej produktów spożywczych w warunkach przemysłowych.…
Strona 1 z 2

NAJNOWSZY NUMER: Mięsne Technologie 1/2020 (WIOSNA)

Zrzut ekranu 2020 05 12 o 12.23.51

Prenumerata

Teraz prenumeratę roczną  dostaniesz z fantastyczną zniżką...
  • Próżnia a czas przydatności do spożycia +

    Utrzymanie jakości i trwałości mięsa jest jednym z ważniejszych celów pakowania w przemyśle mięsnym. Jakość dla konsumenta kryje się w Więcej...
  • Technologia pakowania mięsa +

    Zmieniający się w ostatnich latach styl życia społeczeństwa wymusza oferowanie konsumentowi żywności „wygodnej" i to pod wieloma względami. Dotyczy to Więcej...
  • Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków +

    Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków o działaniu przeciwdrobnoustrojowymi przeciwutleniającym w przetwórstwie mięsa Wyroby mięsne, zwłaszcza nie poddane peklowaniu, są podatne na zmiany Więcej...
  • Atmosfery ochronne w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego +

    Żywność to bardzo wrażliwa substancja biologiczna, narażona na zniszczenie zarówno przez czynniki mikrobiologiczne jak i procesy chemiczne. Psucie żywności w Więcej...
  • Metody utrwalania mięsa i przetworów mięsnych +

    Właściwe utrwalanie mięsa i jego przetworów umożliwia dłuższe przechowywanie oraz transport na dalsze odległości, co stwarza możliwość normalnego zaopatrzenia i Więcej...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

Mięsne Technologie 4/2019 ZIMA

MT 4 OKADKA1

Mięsne Technologie 3/2019 JESIEŃ

mieso 3 2019 www 1

Mięsne Technologie 2/2019 LATO

 miesne technologie 2 2019 www 1 min

Mięsne Technologie 1/2019 WIOSNA

 mieso 1 2019 www 1