Nauka i badania

Aktywizacja młodych w kształceniu dualnym, inwestycją w przyszłość Aktywizacja młodych w kształceniu dualnym, inwestycją w przyszłość
Budowanie bezpieczeństwa zatrudnienia młodych ludzi w nowych miejscach pracy lub pierwszego zatrudnienia oraz patriotyzmu lokalnego stało się podstawowym wyzwaniem regionalnych instytucji.…
Antybakteryjna miedź z glinką Antybakteryjna miedź z glinką
Antybakteryjna miedź z glinką - skuteczny sposób na higienę. Nowy materiał o właściwościach bakteriobójczych lepiej niż sama miedź eliminuje bakterie.…
12 zasad zdrowego grillowania 12 zasad zdrowego grillowania
Przyrządzanie potraw na otwartym ogniu jest najstarszym sposobem przygotowywania jedzenia. Jak grillować zdrowo?
Polska gęsina ma wiele zalet Polska gęsina ma wiele zalet
Naukowcy z Wrocławia i Krakowa:Polska gęsina ma wiele zalet. Gęsi starych, polskich odmian charakteryzują się dobrym umięśnieniem i małym otłuszczeniem tusz,…
Energia przyjazna środowisku Energia przyjazna środowisku
Utworzenie konsorcjum badawczo-naukowego, skupionego wokół bioenergii, jednego z tematów 7. Programu Ramowego, zaproponowała firma biotechnologiczna DANKO - Hodowla Roślin. Bioenergia…
Energia wiatrowa - mogłaby napędzić cały świat Energia wiatrowa - mogłaby napędzić cały świat
Wiatry wiejące na Ziemi mają wystarczający potencjał, aby pokryć zapotrzebowanie całej planety na energię, przynajmniej w ujęciu technicznym – wynika…
OMEGA 3 - TŁUSZCZE ŻYCIA OMEGA 3 - TŁUSZCZE ŻYCIA
Szczególna rola kwasów tłuszczowych Omega 3 kryje się w ich oddziaływaniu na procesy metaboliczne, a zwłaszcza na systemy regulujące przemiany…

NAJNOWSZY NUMER: Mięsne Technologie 1/2020 (WIOSNA)

Zrzut ekranu 2020 05 12 o 12.23.51

Prenumerata

Teraz prenumeratę roczną  dostaniesz z fantastyczną zniżką...
  • Próżnia a czas przydatności do spożycia +

    Utrzymanie jakości i trwałości mięsa jest jednym z ważniejszych celów pakowania w przemyśle mięsnym. Jakość dla konsumenta kryje się w Więcej...
  • Technologia pakowania mięsa +

    Zmieniający się w ostatnich latach styl życia społeczeństwa wymusza oferowanie konsumentowi żywności „wygodnej" i to pod wieloma względami. Dotyczy to Więcej...
  • Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków +

    Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków o działaniu przeciwdrobnoustrojowymi przeciwutleniającym w przetwórstwie mięsa Wyroby mięsne, zwłaszcza nie poddane peklowaniu, są podatne na zmiany Więcej...
  • Atmosfery ochronne w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego +

    Żywność to bardzo wrażliwa substancja biologiczna, narażona na zniszczenie zarówno przez czynniki mikrobiologiczne jak i procesy chemiczne. Psucie żywności w Więcej...
  • Metody utrwalania mięsa i przetworów mięsnych +

    Właściwe utrwalanie mięsa i jego przetworów umożliwia dłuższe przechowywanie oraz transport na dalsze odległości, co stwarza możliwość normalnego zaopatrzenia i Więcej...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Mięsne Technologie 4/2019 ZIMA

MT 4 OKADKA1

Mięsne Technologie 3/2019 JESIEŃ

mieso 3 2019 www 1

Mięsne Technologie 2/2019 LATO

 miesne technologie 2 2019 www 1 min

Mięsne Technologie 1/2019 WIOSNA

 mieso 1 2019 www 1