WIADOMOŚCI BRANŻOWE

Wschodnioeuropejski Kongres Trzoda 3.0 - relacja z wydarzenia Wschodnioeuropejski Kongres Trzoda 3.0 - relacja z wydarzenia
31 stycznia w Hotelu 500 Tarnowo Podgórne (koło Poznania) odbył się Wschodnioeuropejski Kongres Trzoda 3.0. To już trzecia edycja Kongresu,…
        Tim Swanson, nowy CEO Bettcher Industries, Inc. Bettcher Industries, Inc. ogłasza mianowanie Tima Swansona nowym Dyrektorem Generalnym
13 stycznia 2020 r. – Birmingham, Ohio – firma Bettcher Industries, Inc. („Bettcher”), czołowe przedsiębiorstwo zajmujące się projektowaniem i produkcją innowacyjnego sprzętu…
POLFISH 2019 - podsumowanie POLFISH 2019 - podsumowanie
PROFESJONALIŚCI Z BRANŻY SPOŻYWCZEJ I GASTRONOMICZNEJ W GDAŃSKIM AMBEREXPO  140 wystawców z 13 krajów - wiodący polscy producenci, przetwórcy, importerzy…
Mocna pozycja firmy Stawiany na rynku rumuńskim Mocna pozycja firmy Stawiany na rynku rumuńskim
Na przełomie października i listopada w Rumunii na terenach Romexpo Exhibition Centre odbyła się najważniejsza impreza rolnicza - INDAGRA. 
Busch Polska w nowej siedzibie! Busch Polska w nowej siedzibie!
25 maja w Nowej Wsi pod Włocławkiem odbyło się uroczyste otwarcie nowej siedziby firmy Busch Polska. Zaproszeni goście mogli zobaczyć…
Program dla technologów - wartość odżywcza, etykieta, kalkulacje, rozliczenie produkcji, wycena rozbioru Program dla technologów - wartość odżywcza, etykieta, kalkulacje, rozliczenie produkcji, wycena rozbioru
Właściwe znakowanie produktów spożywczych jest kwestią niezwykle istotną zarówno dla konsumentów, jak i producentów żywności. Informacje zamieszczane na opakowaniach nie…
Duże zmiany na rynku  programów lojalnościowych. Duże zmiany na rynku programów lojalnościowych.
Firmy muszą się bardziej starać, żeby przyciągnąć klientów W ciągu ostatniego roku o 17 pkt proc. wzrosła liczba Polaków, którzy…
12 Spotkanie  Okrągłego Stołu w Brukseli 12 Spotkanie Okrągłego Stołu w Brukseli
W dniach 30-31 sierpnia 2017 roku w Brukseli odbyła się 12 sesja „Okrągłego Stołu” organizowana przez VLAN vzw Belgian Meat…
Nowe Centrum Badawczo-Rozwojowe FOOD PROCESSING SYSTEM - FPS Nowe Centrum Badawczo-Rozwojowe FOOD PROCESSING SYSTEM - FPS
Firma pod nazwą Food Processing System powstała z inicjatywy właścicieli z zamiarem prowadzenia działalności związanej z branżą spożywczą. Przeważająca działalność…
Święto Patrona OCRWK Święto Patrona OCRWK
Św. Błażej jest patronem poznańskich rzeźników i wędliniarzy. Z tej okazji 5 lutego 2017 o godzinie 12.30 w Poznańskiej Kolegiacie…
Strona 1 z 2

Prenumerata

Teraz prenumeratę roczną  dostaniesz z fantastyczną zniżką...

Mięsne Technologie 3/2019 JESIEŃ

mieso 3 2019 www 1

Mięsne Technologie 2/2019 LATO

 miesne technologie 2 2019 www 1 min

Mięsne Technologie 1/2019 WIOSNA

 mieso 1 2019 www 1
  • Próżnia a czas przydatności do spożycia +

    Utrzymanie jakości i trwałości mięsa jest jednym z ważniejszych celów pakowania w przemyśle mięsnym. Jakość dla konsumenta kryje się w Więcej...
  • Technologia pakowania mięsa +

    Zmieniający się w ostatnich latach styl życia społeczeństwa wymusza oferowanie konsumentowi żywności „wygodnej" i to pod wieloma względami. Dotyczy to Więcej...
  • Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków +

    Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków o działaniu przeciwdrobnoustrojowymi przeciwutleniającym w przetwórstwie mięsa Wyroby mięsne, zwłaszcza nie poddane peklowaniu, są podatne na zmiany Więcej...
  • Atmosfery ochronne w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego +

    Żywność to bardzo wrażliwa substancja biologiczna, narażona na zniszczenie zarówno przez czynniki mikrobiologiczne jak i procesy chemiczne. Psucie żywności w Więcej...
  • PRODUKCJA POD LUPĄ IT +

    Sektor mięsny wymaga od dostawców i integratorów rozwiązań IT specyficznego podejścia, wymuszanego przez niestandardowy proces produkcji - najpierw odbywa się rozbiór, Więcej...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

Mięsne Technologie 4/2019 ZIMA

MT 4 OKADKA1