WIADOMOŚCI BRANŻOWE

Na polskim rynku widać znaczącą korektę cen żywca wieprzowego w górę Na polskim rynku widać znaczącą korektę cen żywca wieprzowego w górę
Europejski rynek tuczników osiągnął dolny poziom cenowy. Ceny tuczników przestały spadać w Niderlandach, Danii, Belgii i Austrii – informuje ISN.
Nowe Prawo Wodne  - jak mniej stracić na zmianach? WODY OPADOWE I ROZTOPOWE Nowe Prawo Wodne - jak mniej stracić na zmianach? WODY OPADOWE I ROZTOPOWE
Powszechność opłat za usługi wodne Nowe prawo wodne weszło w życie 1 stycznia br. wprowadzając zmiany w dotychczasowym systemie gospodarowania…
Sezon grillowy okiem eksperta Zakładów Mięsnych Silesia Sezon grillowy okiem eksperta Zakładów Mięsnych Silesia
Majówka zbliża się wielkimi krokami, a wraz z nią rozpoczęcie sezonu grillowego. Dla producentów mięsa oraz wędlin zawsze był to…
Pogoda w maju zadecyduje o cenach żywności w tym roku. Na pewno wzrosną ceny zbóż Pogoda w maju zadecyduje o cenach żywności w tym roku. Na pewno wzrosną ceny zbóż
Susza związana z bezśnieżną zimą i niedostatecznymi opadami deszczu wiosną zwiastuje słabe zbiory zbóż i wczesnych owoców. Zdaniem dyrektora Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki…
Pandemia zwiększyła patriotyzm zakupowy Polaków. Konsumenci jeszcze chętniej sięgają po rodzime produkty Pandemia zwiększyła patriotyzm zakupowy Polaków. Konsumenci jeszcze chętniej sięgają po rodzime produkty
Konsumenci częściej zwracają uwagę na pochodzenie produktów i chętniej wybierają te krajowe. Chcą w ten sposób pomóc polskim firmom i wesprzeć gospodarkę. Skłonność…
Branża mięsna wspiera walkę z koronawirusem. Animex Foods i Agri Plus przekazują 1,5 mln zł na szpitale Branża mięsna wspiera walkę z koronawirusem. Animex Foods i Agri Plus przekazują 1,5 mln zł na szpitale
Nikogo nie trzeba przekonywać, jak ważne są w czasie kryzysu solidarność, wzajemne wsparcie czy pomoc sąsiedzka. Szczególnie jest to cenne,…
Produkcja mięsa może być jednym z kół zamachowych polskiej gospodarki po kryzysie Produkcja mięsa może być jednym z kół zamachowych polskiej gospodarki po kryzysie
O skutkach, jakie epidemia COVID19 wywiera na gospodarkę, można wnioskować z obserwacji rynków, przez których fala zachorowań już przeszła. W…
Wschodnioeuropejski Kongres Trzoda 3.0 - relacja z wydarzenia Wschodnioeuropejski Kongres Trzoda 3.0 - relacja z wydarzenia
31 stycznia w Hotelu 500 Tarnowo Podgórne (koło Poznania) odbył się Wschodnioeuropejski Kongres Trzoda 3.0. To już trzecia edycja Kongresu,…
        Tim Swanson, nowy CEO Bettcher Industries, Inc. Bettcher Industries, Inc. ogłasza mianowanie Tima Swansona nowym Dyrektorem Generalnym
13 stycznia 2020 r. – Birmingham, Ohio – firma Bettcher Industries, Inc. („Bettcher”), czołowe przedsiębiorstwo zajmujące się projektowaniem i produkcją innowacyjnego sprzętu…
POLFISH 2019 - podsumowanie POLFISH 2019 - podsumowanie
PROFESJONALIŚCI Z BRANŻY SPOŻYWCZEJ I GASTRONOMICZNEJ W GDAŃSKIM AMBEREXPO  140 wystawców z 13 krajów - wiodący polscy producenci, przetwórcy, importerzy…
Strona 1 z 3

NAJNOWSZY NUMER: Mięsne Technologie 1/2020 (WIOSNA)

Zrzut ekranu 2020 05 12 o 12.23.51

Prenumerata

Teraz prenumeratę roczną  dostaniesz z fantastyczną zniżką...
  • Próżnia a czas przydatności do spożycia +

    Utrzymanie jakości i trwałości mięsa jest jednym z ważniejszych celów pakowania w przemyśle mięsnym. Jakość dla konsumenta kryje się w Więcej...
  • Technologia pakowania mięsa +

    Zmieniający się w ostatnich latach styl życia społeczeństwa wymusza oferowanie konsumentowi żywności „wygodnej" i to pod wieloma względami. Dotyczy to Więcej...
  • Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków +

    Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków o działaniu przeciwdrobnoustrojowymi przeciwutleniającym w przetwórstwie mięsa Wyroby mięsne, zwłaszcza nie poddane peklowaniu, są podatne na zmiany Więcej...
  • Atmosfery ochronne w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego +

    Żywność to bardzo wrażliwa substancja biologiczna, narażona na zniszczenie zarówno przez czynniki mikrobiologiczne jak i procesy chemiczne. Psucie żywności w Więcej...
  • Metody utrwalania mięsa i przetworów mięsnych +

    Właściwe utrwalanie mięsa i jego przetworów umożliwia dłuższe przechowywanie oraz transport na dalsze odległości, co stwarza możliwość normalnego zaopatrzenia i Więcej...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Mięsne Technologie 4/2019 ZIMA

MT 4 OKADKA1

Mięsne Technologie 3/2019 JESIEŃ

mieso 3 2019 www 1

Mięsne Technologie 2/2019 LATO

 miesne technologie 2 2019 www 1 min

Mięsne Technologie 1/2019 WIOSNA

 mieso 1 2019 www 1