wtorek, 23 czerwiec 2020 06:53

Sealed Air zorganizował wirtualną konferencję pod tytułem „Potęga próżni”

Oceń ten artykuł
(1 głos)

Kwestie takie jak zrównoważony rozwój, ograniczanie marnowania żywności, zwiększanie bezpieczeństwa żywnościowego i wydłużanie okresu przydatności były najważniejszymi tematami czerwcowej konferencji firmy Sealed Air.

Zazwyczaj Sealed Air zaprasza gości na takie wydarzenia do swojego centrum konferencyjno-wystawienniczego Packforum w Mediolanie. Odbywające się w środę 10 czerwca wydarzenie zostało przeniesione do przestrzeni wirtualnej. Obejmowało ono prezentacje i interaktywne sesje pytań i odpowiedzi koncentrujące się na coraz bardziej kluczowej roli pakowania próżniowego w ochronie żywności.

Duncan McIntyre, dyrektor ds. Marketingu świeżego mięsa czerwonego w regionie EMEA w Sealed Air powiedział: „Specjaliści zajmujący się produkcją, przetwarzaniem, pakowaniem, dystrybucją i sprzedażą żywności mogli dowiedzieć się od zespołu Sealed Air o tym, jak pomagamy rozwiązać niektóre z największych wyzwań pojawiających się w łańcuchu dostaw żywności.  Słusznie konsumenci wymagają świeżej, bezpieczniejszej żywności pakowanej w sposób bardziej przyjazny dla środowiska. Nasze rozwiązania w zakresie pakowania próżniowego mają pomóc firmom zaspokoić ten popyt i ostatecznie zwiększyć sprzedaż”.   

Zespół Sealed Air podzielił się spostrzeżeniami na temat systemów pakowania próżniowego CRYOVAC®, w tym szerokiej gamy worków termokurczliwych, technologii pakowania Darfresh® oraz nowoczesnej generacji wielowarstwowych worków termokurczliwych worków OptiDureTM.

Uczestnicy mogli również posłuchać wywiadu z Denise Mathieson, która odpowiada za dział pakowania w Tesco u Wielkiej Brytanii. Denise przedstawiła, w jaki sposób ich sień supermarketów wybiera opakowania w ramach ciągłych wysiłków na rzecz wspierania gospodarki o obiegu zamkniętym.

Duncan McIntyre podsumował: „Wiele firm mających precyzyjną wizję rozwoju traktuje strategię dotyczącą opakowań jako kluczową dla swojej przyszłej i obecnej działalności. Takie podejście pomaga firmom w ciągłym dostosowywaniu się do szybko zmieniających się tendencji rynkowych i daje łatwości adaptacji do wymogów gospodarki obiegowej. Packforum będzie nadal badać te zmieniające się trendy i pokazywać, w jaki sposób kształtują podstawową rolę opakowań, co pomoże firmom zoptymalizować ich działania i lepiej komunikować się z konsumentami.”

https://sealedair.com.pl/pl/cryovac-darfreshontray

https://sealedair.com.pl/pl/cryovac-optidure

https://sealedair.com.pl/pl/opakowania-chronia-zywnosc

https://sealedair.com.pl/pl/packforum

Czytany 64 razy

NAJNOWSZY NUMER: Mięsne Technologie 1/2020 (WIOSNA)

Zrzut ekranu 2020 05 12 o 12.23.51

Prenumerata

Teraz prenumeratę roczną  dostaniesz z fantastyczną zniżką...
  • Próżnia a czas przydatności do spożycia +

    Utrzymanie jakości i trwałości mięsa jest jednym z ważniejszych celów pakowania w przemyśle mięsnym. Jakość dla konsumenta kryje się w Więcej...
  • Technologia pakowania mięsa +

    Zmieniający się w ostatnich latach styl życia społeczeństwa wymusza oferowanie konsumentowi żywności „wygodnej" i to pod wieloma względami. Dotyczy to Więcej...
  • Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków +

    Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków o działaniu przeciwdrobnoustrojowymi przeciwutleniającym w przetwórstwie mięsa Wyroby mięsne, zwłaszcza nie poddane peklowaniu, są podatne na zmiany Więcej...
  • Atmosfery ochronne w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego +

    Żywność to bardzo wrażliwa substancja biologiczna, narażona na zniszczenie zarówno przez czynniki mikrobiologiczne jak i procesy chemiczne. Psucie żywności w Więcej...
  • Metody utrwalania mięsa i przetworów mięsnych +

    Właściwe utrwalanie mięsa i jego przetworów umożliwia dłuższe przechowywanie oraz transport na dalsze odległości, co stwarza możliwość normalnego zaopatrzenia i Więcej...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14

Mięsne Technologie 4/2019 ZIMA

MT 4 OKADKA1

Mięsne Technologie 3/2019 JESIEŃ

mieso 3 2019 www 1

Mięsne Technologie 2/2019 LATO

 miesne technologie 2 2019 www 1 min

Mięsne Technologie 1/2019 WIOSNA

 mieso 1 2019 www 1