Technologie (26)

ABC przypraw do ryb ABC przypraw do ryb
Przyprawy i zioła w każdej kuchni odgrywają kluczową rolę. Bez nich nie byłoby magii kolorów potraw czy wyjątkowej woni, podkreślającej…
Zabiegi technologiczne a jakość ryb wędzonych Zabiegi technologiczne a jakość ryb wędzonych
Wędzenie jest jednym z podstawowych zabiegów technologicznych w produkcji ryb, nadającym charakterystycznego i niepowtarzalnego aromatu i smakowitości. Proces wędzenia wpływa…
Dym wędzarniczy w płynie - czy to chemia? Dym wędzarniczy w płynie - czy to chemia?
 Preparaty dymu wędzarniczego stosuje się w przemyśle mięsnym w celu zapewnienia produktowi finalnemu typowego smaku wędzenia. Dzięki łącznemu wykorzystaniu wysokowartościowego…
Wpływ zamrażania na jakość i wartość odżywczą ryb Wpływ zamrażania na jakość i wartość odżywczą ryb
Ryby jako produkty mało trwałe, często wymagające długiego transportu i składowania, ze względu na swoją bogatą mikroflorę są niezwykle podatne na…
Brak zanieczyszczeń metalami. Rozwiązania kontrolne zgodne  ze „standardem AA”. Brak zanieczyszczeń metalami. Rozwiązania kontrolne zgodne ze „standardem AA”.
  Brytyjski producent angielskiej odmiany kaszanki (black pudding) pakowanej w zaciskany rękaw i naturalne osłonki szczyci się możliwością zagwarantowania, że jego produkty…
Nowa jakość rozmrażania – skrócenie czasu rozmrażania nawet o 80% – masownica do rozmrażania MAH PSCH/D firmy Metalbud NOWICKI Nowa jakość rozmrażania – skrócenie czasu rozmrażania nawet o 80% – masownica do rozmrażania MAH PSCH/D firmy Metalbud NOWICKI
  Masownica do rozmrażania typ MAH PSCH/D produkcji Metalbud NOWICKI jest urządzeniem o znacznie większych możliwościach zastosowania w technologii przetwórstwa…
ANALIZA NGS: Sekwencjonowanie nowej generacji - gwarancja autentyczności, identyfikowalności i bezpieczeństwa żywności ANALIZA NGS: Sekwencjonowanie nowej generacji - gwarancja autentyczności, identyfikowalności i bezpieczeństwa żywności
  Każdy producent musi kiedyś zadać sobie następujące pytanie: W jaki sposób mogę podnieść konkurencyjność swoich produktów, a tym samym…
Zalety i wady ryb słodkowodnych - jak spopularyzować najpopularniejsze gatunki Zalety i wady ryb słodkowodnych - jak spopularyzować najpopularniejsze gatunki
  Ryby morskie zyskały ogromną popularność zarówno wśród konsumentów, jak i przetwórców. Bogactwo asortymentu przetworów z ryb słonowodnych wynika m.in.…
Ryby jako żywność prozdrowotna Ryby jako żywność prozdrowotna
Świadomość konsumentów na temat zdrowego odżywiania stale rośnie, a sprzedaż produktów bogatych w związki biologicznie czynne i korzystne dla zdrowia…
Nadziewanie – urządzenia nadziewające, osłonki, klipsownice Nadziewanie – urządzenia nadziewające, osłonki, klipsownice
Nadziewanie to jeden z najważniejszych etapów w procesie produkcji wyrobów mięsnych. Jego celem jest porcjowanie masy mięsnej oraz nadanie jej…
Strona 1 z 3

Prenumerata

Teraz prenumeratę roczną  dostaniesz z fantastyczną zniżką...
  • Technologia pakowania mięsa +

    Zmieniający się w ostatnich latach styl życia społeczeństwa wymusza oferowanie konsumentowi żywności „wygodnej" i to pod wieloma względami. Dotyczy to Więcej...
  • Atmosfery ochronne w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego +

    Żywność to bardzo wrażliwa substancja biologiczna, narażona na zniszczenie zarówno przez czynniki mikrobiologiczne jak i procesy chemiczne. Psucie żywności w Więcej...
  • Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków +

    Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków o działaniu przeciwdrobnoustrojowymi przeciwutleniającym w przetwórstwie mięsa Wyroby mięsne, zwłaszcza nie poddane peklowaniu, są podatne na zmiany Więcej...
  • PRODUKCJA POD LUPĄ IT +

    Sektor mięsny wymaga od dostawców i integratorów rozwiązań IT specyficznego podejścia, wymuszanego przez niestandardowy proces produkcji - najpierw odbywa się rozbiór, Więcej...
  • Ubój zwierząt gospodarskich poza rzeźnią +

    Praktyczne wskazówki, gdy to konieczne. Ubój z konieczności zwierząt gospodarskich kopytnych poza rzeźnią dotyczy sytuacji, gdy zdrowe zwierzę, np. świnia, owca, Więcej...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6