Wiadomości branżowe (9)

Karaczan w czekoladzie Karaczan w czekoladzie
Nim jedzenie owadów będzie dla nas chlebem powszednim, naukowcy muszą się dowiedzieć, czy mrówki, larwy mączników, szarańcze i karaczany są…
Duże zmiany na rynku  programów lojalnościowych. Duże zmiany na rynku programów lojalnościowych.
Firmy muszą się bardziej starać, żeby przyciągnąć klientów W ciągu ostatniego roku o 17 pkt proc. wzrosła liczba Polaków, którzy…
12 Spotkanie  Okrągłego Stołu w Brukseli 12 Spotkanie Okrągłego Stołu w Brukseli
W dniach 30-31 sierpnia 2017 roku w Brukseli odbyła się 12 sesja „Okrągłego Stołu” organizowana przez VLAN vzw Belgian Meat…
Nowe Centrum Badawczo-Rozwojowe FOOD PROCESSING SYSTEM - FPS Nowe Centrum Badawczo-Rozwojowe FOOD PROCESSING SYSTEM - FPS
Firma pod nazwą Food Processing System powstała z inicjatywy właścicieli z zamiarem prowadzenia działalności związanej z branżą spożywczą. Przeważająca działalność…
Święto Patrona OCRWK Święto Patrona OCRWK
Św. Błażej jest patronem poznańskich rzeźników i wędliniarzy. Z tej okazji 5 lutego 2017 o godzinie 12.30 w Poznańskiej Kolegiacie…
Większa suma korzyści Polagra Tech 2017 Większa suma korzyści Polagra Tech 2017
  Międzynarodowe Targi Technologii Spożywczych Polagra Tech i Targi Opakowań dla Przemysły Spożywczego Pakfood w 2017 roku to efektywny tandem.…
Meksyk:  Opodatkowali niezdrową żywność Meksyk: Opodatkowali niezdrową żywność
  Meksykański Kongres poparł postulowaną przez rząd reformę podatków i choć złagodził rządowy projekt zwiększenia wpływów do budżetu, zgodził się,…
Certyfikacja zwiększy bezpieczeństwo żywności Certyfikacja zwiększy bezpieczeństwo żywności
Plany Komisji Europejskiej dotyczące reformy systemu bezpieczeństwa żywności mają na celu uporanie się z pojawiającymi się coraz częściej sytuacjami zagrażającymi…
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”
Certyfikatem Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” nagrodzono dotychczas ponad 70 wyrobów mięsnych. Prestiżowe godło zdobyły kiełbasy, dania gotowe oraz mięsa…

Prenumerata

Teraz prenumeratę roczną  dostaniesz z fantastyczną zniżką...
  • Technologia pakowania mięsa +

    Zmieniający się w ostatnich latach styl życia społeczeństwa wymusza oferowanie konsumentowi żywności „wygodnej" i to pod wieloma względami. Dotyczy to Więcej...
  • Atmosfery ochronne w przetwórstwie żywności pochodzenia zwierzęcego +

    Żywność to bardzo wrażliwa substancja biologiczna, narażona na zniszczenie zarówno przez czynniki mikrobiologiczne jak i procesy chemiczne. Psucie żywności w Więcej...
  • Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków +

    Aktualne tendencje w stosowaniu dodatków o działaniu przeciwdrobnoustrojowymi przeciwutleniającym w przetwórstwie mięsa Wyroby mięsne, zwłaszcza nie poddane peklowaniu, są podatne na zmiany Więcej...
  • PRODUKCJA POD LUPĄ IT +

    Sektor mięsny wymaga od dostawców i integratorów rozwiązań IT specyficznego podejścia, wymuszanego przez niestandardowy proces produkcji - najpierw odbywa się rozbiór, Więcej...
  • Ubój zwierząt gospodarskich poza rzeźnią +

    Praktyczne wskazówki, gdy to konieczne. Ubój z konieczności zwierząt gospodarskich kopytnych poza rzeźnią dotyczy sytuacji, gdy zdrowe zwierzę, np. świnia, owca, Więcej...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6